Deprecated: mktime(): You should be using the time() function instead in /customers/9/1/4/afronorway.com/httpd.www/documents/blog.php on line 254 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/1/4/afronorway.com/httpd.www/documents/blog.php:254) in /customers/9/1/4/afronorway.com/httpd.www/documents/blog.php on line 279 Subjekt: Jeg tenker, derfor er jeg « afronorway.com site for info, news and the Eritrean mother language school in Oslo
AFRONORWAY.COM
News & info for the Eritrean community mother language school Oslo Norway
 

You are currently viewing our open discussion forum. We give you the opporunity to discuss with the network community and other visitors. Please note that all added comments w'll be checked out source before publish online on this page. We do not allowed and accept any comments with hatefull or negative notes in this form, comments will be immediately deleted by stuff afronorway.com. If you would like to express your idea discuss with us click on reply comments link join us.


 
 

Friday, April 9, 2010 | This post was written by admin


Her åpner jeg diskusjon for å utvikle og praktisere Norsk. Jeg gidder ikke om grammatikk eller god norsk. Jeg setter bare pris for de eritreer som prøver å uttrykke seg sine meninger på norsk.

Plutselig kom en forslag fra læreren om hefter for morsmålspråk skolen. Meningen var barna kommer med dårlig hefter og de mister hva de har skrevet på skolen. Foredlere som var tilstedet var enig med læreren og bestemt å kjøpe god hefter som koster enten 10 eller 20 kroner for hvert barna. Da kom følgende forslag fra en foredlere som var på stedet men ønsket å uttrykke seg skriftlig. Jeg ga stor pris så lenge den har kommet skriftlig. Jeg tenkte det er beste vi utvikler diskusjon skriftlig slik at jeg ba henne å gjøre vår diskusjon åpent for alle og hun er enig. Igjen setter jeg stor pris for hennes modig atferd og liker å fortsette den diskusjon. Andre som har synspunkter om denne emne kan delta . Send deres mening med e-mail
teckle3@hotmail.com
og vi skal post den her.

Subjekt: Jeg tenker, derfor er jeg

Renè Descartes ? Cogito ergo sum? Jeg tenker, derfor er jeg.?

Jeg tenker fortsatt om det vi snakket om på lørdag, men nå om blokkbok kjøping.

Når vi ble enig om å kjøpe disse bøkene, har vi vedtatt det uten å snakke med de andre foreldre som ikke var tilstedet. Dette blir feil, mener jeg. Det vil si at vi at vi har bestemt for dem også uten å høre deres mening.

Hadde vi møte? Hvor mange av foreldre var tilstedet? Hvor mange er for elle i mot? Er alle informert hvorfor vi har valgt disse blokkbokene?

Håper ikke du misforstå meg. Håper du forstår hva jeg mener.

Jeg tenker 10 ganger før jeg sier noen ting. Derfor skriver jeg dette til deg nå.

Med vennlig hilsen

Meaza N.

Hei Meaza,

Jeg har respekt for deg. Og jeg respekterer dine syns punkter. Det du mener er riktig. Alle må samles og bestem for å bruke 10 eller 20 kroner i ett semester.

Meaza, det du snakker er om ett samfunn som klart ikke etablere brukbar kommune. Plato sa "dere er samfunn som kan ikke kom til enhet for deres beste. Derfor, noen må ta initiativet og de andre følger". Eksempel hvis vi skulle sagt la alle samle og bestemme om vakt og rengjøring av skolen synes du blir vi enig om fem år diskusjon. Jeg tror ikke. Hvis vi må gjøre noe beste for vår samfunn, må vi ta initiativet og de andre følger. Problemene i vår eritreisk samfunn er det ikke mange som tar initiativet. Ellers vi blir stående for 100 år uten noen utvikling.

Meaza ber jeg å tenke også hva slags eritreisk samfunn har vi? Mener du vi vil blir enig å gjøre noen praktisk ting? Det kommer veldig spennende 1100 forslagene fra alle kanter og tilslutt blir ikke ett eneste resultater.

Meaza, jeg er ikke mot din mening. Fordi det du sier er fundament. Men det jeg spørre deg med høflighet er at du blir realistisk og prøve å kjenn din samfunn. Jeg og de andre som vi prøver å ta initiativ kan stoppe og vent alt skal bestemmes fra hver lørdag møte. Dette virker ikke. For det kort årene vi har før den blir forbi har vi bestemte å gjøre noen viktig for samfunnet. Derfor vi skal prøve vår best å gi bidrag til våre samfunn.

Som du vet var jeg fjernet meg selv fra den eritreisk samfunnet for lenge og det kommet masse kritikk mot meg at det jeg gjøre er ikke riktig. Derfor kom jeg tilbakke igjen. Men nå er jeg bestemte at jeg må ikke blir frustrert med de 1100 forslagene som kommer fra alle kanter.

Jeg har stor respekt for de som klarer å skrive sine meninger. Bare fortsette å skrive og jeg skal ta dem alvorlig. Blir du enig med meg hvis jeg poster din mening i www.afronorway.com ? gi meg svar.

Når det gjelder møte, skal vi ha den snart.

Tesfamicael Y.COMMENTS


[ posted by Tesfamicael y., April 09, 2010 6:16 ]
     Hei alle sammen!

Jeg sender dere denne beskjed på grunn av at noen har sagt der er foreldre som klager med avgjørsene vi tar mens vi sitter i kantine å vente barna våre.
Det som er merkelig her er de som klager er de forledere som liker ikke komme inn i kantine. De kommer til skolen og sender barna inne mens de vender seg uten å hilse lærene eller andre foreldre.
La meg innromme at der er noen foreldre som liker ikke å ha kontakt med andre foreldre. Derfor, hvis de liker ikke å sitte sammen med andre foredlere hvordan er det mulighet å ha kontakt med dem?
Jeg mener å ha diskusjoner er den beste måten å ha forståelse for hverandre. Jeg har etablert ett diskusjon forum i afronorway.com. Bruk teckle3@hotmail.com og send deres meninger. La oss diskutere åpnet. Jeg mener det er godt og sunt å ha diskusjoner skriftlig. Nå er det 21st centurey og jeg er ikke forebredt til å gå tilbakke til steinalder. Nå må vi utvikle diskusjoner å bruke moderen utstyrene. Vi kan bruke nettverk, email eller web sider.
Det er viktig at vi diskutere åpent. La oss ikke dekke vår saker under bord. Send deres mening skriftlig. Deres ord skal blir hørt og kan tas alvorlig hvis det er satt bare skriftlig. Det er vanskelig per i dag å husk alt som ble sagt på møte. Fordi folk har mange ting å tenke og de glemmer fort hva det ble sagt på møte.

Jeg anbefaler dere å spørre noen til å hjelpe deg hvis dere tør ikke skrive selv. For eksempel noen kan kom sammen og sitte foran PC og skrive hva de vil si om saker.
Mvh
Tesfamicael


[ posted by Selumon, April 10, 2010 19:41 ]
     Jeg har respekt for deg. Og jeg respekterer dine syns punkter. Det du mener er riktig. Alle må samles og bestem for å bruke 10 eller 20 kroner i ett semester.

Meaza, det du snakker er om ett samfunn som klart ikke etablere brukbar kommune. Plato sa "dere er samfunn som kan ikke kom til enhet for deres beste. Derfor, noen må ta initiativet og de andre følger". Eksempel hvis vi skulle sagt la alle samle og bestemme om vakt og rengjøring av skolen synes du blir vi enig om fem år diskusjon. Jeg tror ikke. Hvis vi må gjøre noe beste for vår samfunn, må vi ta initiativet og de andre følger. Problemene i vår eritreisk samfunn er det ikke mange som tar initiativet. Ellers vi blir stående for 100 år uten noen utvikling.


[ posted by Ghenet Tekle, October 04, 2010 20:09 ]
     Hei Foreldre komite
Foreldrene ønsker en praktisk informasjon om skole og skoleår
1 personale
2 fridager og ferie
3 Økonomi
4 Lønn
5 Antall skoledager pr mnd
6 Lover og regler
Diss praktiske informasjonene kan hjelpe oss mye


Add comments (3) back-top comments w'll be source before publish
1 - 1 of 1

 

General (7)

Recent entries

Subjekt: Jeg tenker, derfor er jeg

April 09, 2010

Diskusjon om det er riktig morsmål språket stengs i hostferie, vinterferie osv.

October 04, 2010

Kommisjon for å styre morsmål språk av Eritrea i Oslo er etablert.

September 21, 2010

Sport for Mother Language School oslo

April 13, 2010

Kommentar til Jeg tenker, derfor er jeg!

April 09, 2010

The Evil of Sanctions

February 11, 2010

The Number Zero At The UN.

December 08, 2009

Recent comments

Archive

october 2010

september 2010

april 2010

february 2010

december 2009


On this blog area.

You cannot post new topics or subject.

You can reply to comments.

You cannot delete posted comments.

You cannot attach files.

You cannot download files.


|