Deprecated: mktime(): You should be using the time() function instead in /customers/9/1/4/afronorway.com/httpd.www/documents/blog.php on line 254 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/1/4/afronorway.com/httpd.www/documents/blog.php:254) in /customers/9/1/4/afronorway.com/httpd.www/documents/blog.php on line 279 Diskusjon om det er riktig morsmål språket stengs i hostferie, vinterferie osv. « afronorway.com site for info, news and the Eritrean mother language school in Oslo
AFRONORWAY.COM
News & info for the Eritrean community mother language school Oslo Norway
 

You are currently viewing our open discussion forum. We give you the opporunity to discuss with the network community and other visitors. Please note that all added comments w'll be checked out source before publish online on this page. We do not allowed and accept any comments with hatefull or negative notes in this form, comments will be immediately deleted by stuff afronorway.com. If you would like to express your idea discuss with us click on reply comments link join us.


 
 

Monday, October 4, 2010 | This post was written by admin

Eritreisk morsmål språk på Luttvann skole i Oslo åpnes i September til November på andre semestre og fra Januar til Mai måneder i først semester. Hele Desember måned er stengt og hele Juni, Juli og August måneder er stengt også. Noen teller jo for de få Lørdager Eritreisk barn i Oslo få for å tilfredstiller sine tørst for å lære morsmål språk.
 
Spørsmålet er noen Lørdager som finnes i de månedene som antatt skolen er åpent forgår det som ett Norsk tradisjoner skolen må stengs for host ferie, vinterferie og osv. Selv om morsmål sprake skolen følger Norsk tradisjoner å ta fri i de feriene ovennevnte men smattide skolen har ikke lov å følge når de norske skolene er åpent i Desember og Juni måneder.
 
Morsmål språk taper cirka 6 eller 5 Lørdager bare i fra Desember og Juni måneder. Foreldre ønsker de dagen som våre barna taper på de to månedene kunne erstattes med å fortsette skolen i host ferie, vinterferie og påske ferie osv.
 
Hvis mot argumentet fra lærere side skulle holds vann de må kom med fornuftig argumentasjon at hvorfor skolen har ikke gitt lov morsmål sprake skolen skal forsettes i Desember og Juni måneder. Det er sant det ble sagt at Luttvann skolen har aktiviteter i Desember og Juni måneder som er skolen gir ikke tiltallese for morsmål språket. Men kan de finnes andre løsning som hjelper foreldres ønske at skole dagene blir mer enn det er nå?
 
Dette må diskuteres. Jeg inviteres alle som har interesse i denne saken gå i www.afronorway.com og åpne community discussion area og si deres meninger.
 

God fornyelse med diskusjonen.

Mvh

Tesfamicael Yohannes

COMMENTS


[ posted by Ghenet Teckle, October 05, 2010 6:16 ]
     Hei Foreldre komite
Foreldrene ønsker en praktisk informasjon om skole og skoleår
1 personale
2 fridager og ferie
3 Økonomi
4 Lønn
5 Antall skoledager pr mnd
6 Lover og regler
Diss praktiske informasjonene kan hjelpe oss mye


[ posted by Tesfamicael Yohannes, October 05, 2010 7:52 ]
     Hei Genet, mitt oppsummering for dine spørsmålet
1. Personale

Morsmålspråk skole personale er lærere, foreldre og barna.

Lærere
1. Asgedom Habtab
2. Efrem Ogubaslassie
3. Freweyne Berhe
4. Amanuel Assefaw
5. Gherghis Aradom Tedla (georgo)
6. Haregeweini T/haymanot

Foreldre
Foreldre er representert av
1. Amanuel Gebremichael
2. Yemane Haile
3. Tesfamicael Yohannes
4. Adhanet Ogubagergish
5. Efrem Mesfin

Barn er cirka 80.

2. Fridager og ferie
Hostferie, vinter ferie og påskeferie i tillegge kommer hele Desember og hele Juni er stengt. Det betyr at skolen åpnes fra januar til Mai måneder og fra September til November.

3. Økonomi
Vi foreldre har regnskap og vår økonomi gjelder bare forelderkassa og wefeya. Dette er gransket og presentert det i forrig møte. Dette er ikke nok så håper vi skal vise den igjen i slutten av November.
Når det gjelder økonomi med lærere side er det mulig på neste måte skal presenteres.

4. Lønn
Det er bare lærere som vet om det. Foreldre komité er ikke lønnet. De tjener gratis.

5. Antall skole dager per år
I alt er cirka 21 plus 12 = 33 Lørdager (skole dager) per år. (Dette sum dager må korrigeres senere. Her i Norge slik situasjon kalles HOLD ON)

6. Lover og regler
Dette må jobbes videre noen teoretisk og den andre praktisk. For eksempel vakt i pause tider og rydding av skolen er den viktigst oppgave vi foreldre har og denne må holds som streng regler. De andre lover og regler kan utvikles mens vi jobber sammen for skolen.

Mvh
Tesfamicael Yohannes


[ posted by almaz arefe, October 09, 2010 16:48 ]
     Hei, det med nr 6 lover og regler det heter foreldresammarbeide med skole, det er ikke noe regle at vi skal rydde og holde vakt i pausen.
det som er regel er feks, vilken alder barna kan begynne på morsmål skole og den slags.
Og de reglene er de for alle, eller for en enkel person ?
har vi Årsplan ?
Er det enkel lærerne som bestemmer når vi skal ha fri eller ikke ?
Sist gang hadde to forskjellige lærere, forkjellige svar.


[ posted by Tesfamicael Yohannes, October 11, 2010 6:46 ]
     Hei Almaz,

Det du sier om ”nr 6 lover og regler det heter foreldre samarbeide” er korrekt. Hvis du mener at noen foreldre som har ikke vilje til å samarbeide kan slippe unna blir det galt da. Er det ikke bedre vakt og rydding av skolen tatt som streng regle av oss foreldre til oss foreldre. Slik at all kan delta ikke bare noen som har bare vilje til samarbeid.

Jeg tror vi må ha regler og lover som vi foreldre og lærere drøft den. Det vi merker til nå er noen foreldre de gidder ikke hva skolen driver om. De bare sender barna og de følger ikke foreldres aktiviteter. Jeg tror de reglene må være for alle.

Når det gjelder om årsplan er det litt skuffende slik at vi ser ut nesten som vi bor i stein alder. Vi klart ikke å lytte hverandre med tålmodighet. Vi gir ikke sjanse noen snakker å ferdig uttrykke sine meninger. Jeg synes at vi må utvikle å blir flinke til å lytte hva de andre sier. Nå er det tida at vi må ha års plan.

Det er riktig to lærerer pleide snakke to forskelig meninger. Det ser ut som det er svak kommunikasjoner mellom lærere. Vi trenger en lærere som kan snakke ofte med foreldre. Den lærer han eller hun må ha full samtykke fra lærerne og det må ha ofte møte før skolen starts. Det er viktig for oss foreldre å se plan av lærere. Dette jo kan gå sammen med årsplan.

Tilslutt vil jeg si at vi har mulighet å gjøre skolen bedre. Vi må bare stå på.

Mvh

Tesfamicael


Add comments (4) back-top comments w'll be source before publish
1 - 1 of 1

 

General (7)

Recent entries

Diskusjon om det er riktig morsmål språket stengs i hostferie, vinterferie osv.

October 04, 2010

Kommisjon for å styre morsmål språk av Eritrea i Oslo er etablert.

September 21, 2010

Sport for Mother Language School oslo

April 13, 2010

Kommentar til Jeg tenker, derfor er jeg!

April 09, 2010

Subjekt: Jeg tenker, derfor er jeg

April 09, 2010

The Evil of Sanctions

February 11, 2010

The Number Zero At The UN.

December 08, 2009

Recent comments

Archive

october 2010

september 2010

april 2010

february 2010

december 2009


On this blog area.

You cannot post new topics or subject.

You can reply to comments.

You cannot delete posted comments.

You cannot attach files.

You cannot download files.


|